Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Brugse legenden

Brugse_legendes_001
 
De Brugse (Radio2)journalist Nico Blontrock weet niet van ophouden: na zijn recente 'Brugs vo Begunneliengen', goed voor vier drukken, is er nu 'De mooiste legenden uit Brugge'. Uit de vele honderden bestaande legenden koos Blontrock er vijftien uit: van zeer bekend (Annaatje van 't Pitje') tot minder gekend ('De soldaat-schilder'). Voor de lezer die niet vertrouwd is met dit erfgoed voegt Blontrock telkens een kaderstukje toe met historische duiding. Een (ontbrekende) situering op stadsplan was echter evenzeer op zijn plaats geweest en wordt door de auteur beloofd voor de verwachte tweede druk.
'Legenden', schrijft historicus Jan D'Hondt in zijn inleiding, 'zijn van alle tijden. Sommige gaan terug tot de Romeinse tijd (de legende van het Minnewater), andere siueren zich in de donkere Middeleeuwen ('De Brugse beer'), andere vinden hun oorsprong in de 19de eeuw ('Het mirakel van het godshuisje').
Het boekje, klein en handig formaat op 78 pagina's, kost 10 euro en verkrijgbaar bij de Brugse boekhandel of via www.zorrobooks.be 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: