Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Boeket voor Brugge lokt(e) 15.000 bezoekers

 

0boeket_voor_brugge_15_mei_2012
Maandagavond 21 juni sluit de tentoonstelling Boeket voor Brugge haar deuren. De bloemententoonstelling opende op donderdag 17 mei en was 5 dagen lang te bezichtigen in het Brugse Belfort. De tentoonstelling werd georganiseerd naar aanleiding van 100 jaar Groendienst en werd mee samengesteld en gecreëerd door meesterbloembinder Daniël Ost. Ook Edouard Vermeulen van het modehuis Natan verleende zijn medewerking en stelde 8 silhouetten tentoon uit de zomercollectie van 2012.
  
Met Boeket voor Brugge wilde de Brugse Groendienst en de vzw Brugge Bloeit de Bruggelingen letterlijk in de bloemen zetten en dat werd zowel door de Bruggelingen als door heel wat mensen van buiten Brugge erg gesmaakt. Daardoor zal het bezoekcijfer afklokken op iets meer dan 15.000. Schepen voor Groen Franky Demon zou graag de met wilgenhout gebonden takkenpoort uit de tentoonstelling een vaste plaats te geven op één van de ronde punten in Brugge. 
 
 Ook Daniël Ost blikt zeer tevreden terug op deze tentoonstelling en zijn samenwerking met de Brugse Groendienst: 'What has been done was worthwhile' ofwel "wat is gedaan was absoluut de moeite waard.' (GD)
Boeket_voor_brugge_15_mei_2012
 
 
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: