Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

25.000 bloemen zetten Belfort in geuren en kleuren

 

Boeket_voor_brugge_15_mei_2012
 
Van morgen donderdag t.e.m. maandag 21 mei zullen duizenden bezoekers, waaronder  Prinses Astrid en Prins Lorentz (do. 14u.50) , zich laven aan de bloemeninstallaties van bloemenkunstenaar Daniël Ost. Hij laat zich hierbij assisteren door de beroemde modeontwerper Edouard Vermeulen van modehuis Natan (reeds menig koningskind gekleed) die zeven creaties uit de nieuwe zomercollectie exposeert. De tentoonstelling, in het kader van 100 jaar Groendienst, opent op de binnenkoer van de Hallen met een zwevend bloemenkunstwerk met verbena's, omringd door 100 laurieren van kwekers uit de Brugse regio. Binnenin is het één feest van creaties van snijbloemen, gevormd door 15.000 verbena's, 10.000 orchideeën en 4.000 rozen. De Groendienst mag hiervoor elke nacht 7.000 pipetjes met water aanvullen. Een absolute aanrader, want hier zijn topmensen uit het vak aan het werk geweest. (LF)

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: