Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Happy notes in De Werf op 11 mei

Vaganée - Delferro
 
Del Ferro en Vaganée: twee grootheden uit de jazz
 
Drukke tijden voor saxofonist Frank Vaganée: als bandleider van het Brussels Jazz Orchestra in de nasleep van de Oscar voor de soundtrack van The Artist aan de mouw getrokken door alle mogelijke media; met het BJO een aantal uitvoeringen brengen van het 'Requiem' van Nils Lindberg (zie: Concertgebouw Brugge, 17 maart); met datzelfde BJO vervolgens naar New York als artist in residence, voor 12 concerten in de legendarische Blue Note, samen met pianist Kenny Werner.
 
Pendant ce temps-là… zat de Nederlandse pianist, componist en arrangeur Mike del Ferro al evenmin stil: na uitgebreid de wereld te hebben afgereisd om er samen met muzikanten uit de meest uiteenlopende culturen projecten op te zetten, tekende hij in 2011 een contract bij Challenge Records voor een reeks van 10 CD’s waarop al deze ervaringen en impressies in composities zullen worden gegoten.
 
Dat beide topmuzikanten ondanks hun volgeschreven agenda’s tóch weer samen opnemen en op tournee gaan, bewijst hun gretigheid om een vervolg te spelen aan hun gesmaakte samenwerking uit de jaren ’90 van de vorige eeuw. Dankzij September Jazz stond het kwartet in 2011 al op een podium in Brugge: helaas moest het gezelschap zijn set toen starten onder een fikse regenbui, nooit bevorderlijk om de volle aandacht te vangen van het publiek (onder wie sommigen sowieso al uit andere dan muziekminnende motieven naar De Ganzeveer waren afgezakt…). Toch werd het een zeer geslaagd optreden dat reikhalzend deed uitkijken naar een herkansing in betere omstandigheden. JazzLab Series zorgt daarvoor: samen met Jos Machtel (contrabas) en Joris Düppe (drums) stellen Del Ferro en Vaganée op 11 mei in De Werf hun nieuwe CD ‘Happy Notes’ voor, zowaar al nr. 107 op het W.E.R.F.-label
 
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: