Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Uitreiking Poëzieprijs Brugge zaterdag 5 mei om 20 u. in Concertgebouw

Joke Devynck en Friedl' Lesage
Joke Devynck en Friedl Lesage
 
De winnaar van de prestigieuze Guido Gezelleprijs, waar een niet onaardige geldprijs van 5.000 euro aan verbonden is, maken we bekend op Poëzienacht Brugge om 20 uur op zaterdag 5 mei 2012 in het Concertgebouw. Friedl' Lesage presenteert en actrice Joke Devynck brengt gedichten van de genomineerden. De genomineerden zijn Eva Gerlach ( Kluwen), K. Michel  (Bij eb is je eiland groter) , Albertina Soepboer (De trektocht),
Leonard Nolens  (Zeg aan de kinderen dat wij niet deugen) en Erik Spinoy (Dode kamer)
 
In 2012 reikt de dienst Cultuur Brugge opnieuw de Guido Gezelleprijs uit. Deze 3-jaarlijkse literaire wedstrijd is reeds aan de negende editie toe. Auteurs konden Nederlandstalige poëziewerken indienen op voorwaarde dat ze oorspronkelijk Nederlandstalig zijn en voor het  eerst in boekvorm zijn gepubliceerd tussen 1 december 2009 en 1 december 2011. Bloemlezingen kwamen niet in aanmerking. Er mocht één poëziebundel ingezonden worden per auteur. De prijsuitreiking is de prelude voor een avondvullend programma met tal van activiteiten, lezingen, optredens en performances. Er wordt vooral met veel aandacht uitgekeken naar de komst van Remco Campert en de recent gelauwerde Leonard Nolens. Alle info op www.bruggeplus.be
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: