Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Lieselots filmtips in Lumière

Films in mei in Lumière
 
A L’AVEUGLE (Xavier Palud)
 
Spannend tweestrijd tussen een  politie-inspecteur en zijn onwaarschijnlijke verdachte. Wanneer het lijk van een verminkte vrouw wordt teruggevonden lijkt het al snel op de perfecte moord. Als er andere gelijkaardige slachtoffers beginnen te vallen wordt de aandacht van de inspecteur getrokken naar een man die, naast een waterdicht alibi te hebben, ook nog eens blind lijkt te zijn.
  
THE PIRATES! BAND OF MISFITS (Peter Lord & Jeff Newitt)
  
Kurkdroge animatiekomedie met kleifiguren van de makers van Wallace & Gromit en Chicken Run. De Piratenkapitein droomt er van om de prestigieuze prijs van ‘Piraat van het jaar’ te winnen en zo zijn rivalen eindelijk te verslaan. Het probleem is echter dat hij nog geen enkele succesvolle plundering op zijn palmares heeft staan.
 
 
 
2 DAYS IN NEW YORK (Julie Delpy)
 
 
 
Grappig vervolg op 2 Days in Paris. De Franse Marion is ondertussen gescheiden en woont samen met haar nieuwe vriend, de Afro-Amerikaanse Mingus in New York. Wanneer haar familie naar Amerika afreist om Mingus te ontmoeten blijken de grote cultuurverschillen en botsende karakters het recept te zijn voor een onvermijdelijk conflict.
 
 
 
W.E. (Madonna)
 
De Britse koning Edward VIII nam in 1936 afstand van de troon zodat hij kon trouwen met Wallis Simpson, een Amerikaanse burger met reeds twee scheidingen achter de rug. Een parallelle verhaallijn speelt zich af in het jaar 1998 waarin we Wally ontmoeten, een ongelukkig getrouwde Amerikaanse vrouw die geobsedeerd raakt door deze romantische historie.
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: