Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

David Van Reybrouck over de Van Ackerprijs 2012

Van_reybrouck_2
 
David Van Reybrouck ontvangt de Van Acker-prijs 2012
 
De prijs die uit de lucht kwam vallen?
 
David Van Reybrouck: ‘Ik kende de Van Acker Stichting niet, maar als volleerd Bruggeling uiteraard wel de figuur van Achille Van Acker en zoon Frank. Ik ben serieus onder de indruk van het palmares van deze prijs waarop namen figureren als de (film)broers Dardenne, Alain Platel, Jan Decleir, Hugo Claus en andere grote namen uit het cultuurleven in Vlaanderen.  Ik ben zeer gelukkig met de onderscheiding omdat hij wordt toegekend voor het geheel van mijn activiteiten, waaronder het G1000-initiatief en mijn manifesten, en niet alleen voor mijn boek Congo. Men bekroont mijn plek als kunstenaar die midden in de wereld staat en dat is heel zinnig.’
De prijs wordt op zaterdag 28 april uitgereikt.
 
Lees het volledige interview in EXit-mei, nu verkrijgbaar.
 
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: