Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Brugse illustrator Pieter Van eenoge wint Boekenpluim

 

Exitcover-lores

 
 
Pieter Van Eenoge tekende ook de EXit-cover van het januarinummer (EXit 205)
 
Zopas werden de Boekenleeuw en Boekenpauw 2012 uitgereikt. Deze prijzen bekronen de beste kinder- en jeugdboeken van het voorbije jaar. Illustrator Pieter Van Eenoge uit Assebroek kreeg een Boekenpluim voor zijn eerste prentenboek 'De dokter en het leger van Davy' op tekst van Edward van de Vendel. De Boekenpluim is een aanmoedigingsprijs voor illustratoren.
 
In EXit 204 schreven wij: 'Van Eenoge’s stijl leunt overduidelijk aan bij de inspiratie van de Vlaamse Expressionisten met de door hem fel bewonderde  Jean Brusselmans als absoluut voorbeeld. Van hem erft hij de klare lijnen en overweldigende kleuren, bij Permeke vindt hij de massieve figuren en expressieve kracht terug.  Van Eenoge’s arbeid oogt intens en tijdrovend: ruwe schets, schets, tekening, tekening op karton, inschilderen. Het eindresultaat is een pareltje van een boek dat zich in de concurrerende uitgeverswereld  (helaas) moet meten met de eenheidsworst  van Studio 100, zijnde een zeer ongelijke strijd. '
Proficiat. (LF)

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: