Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

The Wall… in het Entrepot

 

Thewall_6_april_12_zw-wit
 
 
 The Wall is het beeldende kunstenproject van Het Entrepot waarin jonge kunstenaars de kans krijgen om hun creaties te delen met een ruimer publiek. Voor de editie van vrijdag 6 april pakt Het Entrepot uit met werk van Strook en Stijn Bastianen, die al tekenend de confrontatie aangaan op de muren van Het Entrepot.
Gang, muren en inkomhal worden aan hun creatieve inspiratie overgeleverd, met een verrassend en onverwacht eindresultaat als gevolg. ‘Strook alias Stefaan De Croock (°1982) behaalde een Master in de Beeldende kunst en grafisch ontwerp aan Sint-Lucas in Gent’, vertelt Entrepotcoördinator Lies Coppens. ‘In zijn werk ontleedt hij het concept van de lijn. Wat is er mogelijk met een lijn, waarop kan je die tekenen, uit welk materiaal kan een lijn bestaan? Uit zijn zoektocht ontstaan er uit gepuurde lijntekeningen die hij vertaalt op doek maar ook op meubels, t-shirts, etc…. Strook balanceert in al zijn creaties tussen grafische vormgeving/design en kunst/performance.’
Stijn Bastianen (°1987) woont in Deurne en werkt in Antwerpen. Hij behaalde een Master in de Schilderkunst en een Master in Vrije Grafiek aan de Academie van Antwerpen. ‘Stijn Bastianen is voortdurend op zoek naar een evenwicht tussen tijdrovende ambacht en spontane vrijheid. Hij gebruikt zijn vrijheid als kunstenaar door met verschillende technieken te werken, nooit vertrekkend van een vaststaand plan, maar ruimte openlatend voor improvisatie. Sporadisch maakt humor zijn intrede. Schilderen en tekenen is voor Stijn Bastianen een wandeling met zichzelf aan de leiband. Af en toe wordt die leiband losgemaakt en treedt hij buiten zichzelf om te zien wat er dan gebeurt.  Stijn omschrijft zichzelf als een penseelmusketier in hart en nieren’, besluit Lies.
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: