Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

MAfestival belooft muzikaal hoogstaande augustus

 
 
 20 concerten, een internationale muziekwedstrijd en 10  gratis Fringe-concerten
 
20120804_ana_prohaska_copy_pat
Anna Prohaska: betoverende zangeres
 
Opgericht in 1964 is het MAfestival, toen nog Musica Antiqua Brugge, volgend jaar aan zijn 50ste editie toe, maar ook dit jaar staat de affiche garant voor tien dagen muzikaal genieten en verrassen. Het programma is opgebouwd rond twee vrouwen uit de geschiedenis: Maria en Maria Magdalena. Nieuw dit jaar is de samenwerking met de Brugse Musea die instaan voor de tentoonstelling ‘De Pleuranten’.
 
Dit jaar verwelkomt MAfestival opnieuw de nieuwste generatie musici uit binnen- en buitenland, zoals Forma Antiqva, Anna Prohaska, Mahan Esfahani, Vox Luminis, Alexis Kossenko en Les Ambassadeurs. Maar ook de vaste waarden van de grote Europese podia, waaronder Accademia Bizantina, Skip Sempé & Pierre Hantaï, Al Ayre Español, Ensemble Clément Janequin en het Nederlands Kamerkoor tekenen present. Naast de ruim 20 concerten organiseert MAfestival Brugge ook de Internationale Wedstrijden Musica Antiqua voor klavecimbel met optie orgel, een 4-daagse expo voor historische klavierinstrumenten, 10 gratis Fringe-concerten, talrijke lezingen en workshops, een cursus in samenwerking met Davidsfonds en een muziekvakantie voor kinderen. Laat dit een vingerwijzing zijn voor uw vakantieregeling: van vrijdag 3 tot zondag 12 augustus. (LF)
 
MAfestival van 3.08 tot 12.08. De ticketverkoop start op 17 april, online verkrijgbaar op www.mafestival.be, telefonisch op (0)70 22 33 02 of bij  In & Uit.
 
 
 
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: