Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Cinema Novo: themadag over landbouw en ontwikkeling

Elk jaar organiseert Cinema Novo een themadag waarmee nog steeds het engagement wordt vooropgesteld. Dit jaar wordt deze dag gewijd aan Landbouw en Ontwikkeling.
 De themadag gaat van start met een debat over landbouw, bestuur en coöperaties in Congo met deelname van ondermeer Joseph Kalder (directeur-generaal ontwikkelingssamenwerking), Jan Aertsen (Vredeseilanden) en  professor Eric Tollens.
 Daarna biedt de documentaire Bitter Seeds (Micha X. Peled) een aangrijpende kijk op multinationals die genetisch gemodificeerde organismen (GGO) opdringen aan arme Indische katoenboeren. Wat niet zelden resulteert in mislukte oogsten. In verschillende Indische streken heerst momenteel een zelfmoordepidemie onder de tot wanhoop gedreven boeren. Bitter Seeds won de eerste Oxfam Global Justice Award. Na de vertoning volgt nog een debat over GGO’s en landbouw met regisseur Micha X. Peled, professor Marc Van Montagu en Thierry Kesteloot (Oxfam).
 
Themadag ‘Landbouw en Ontwikkeling’ vindt plaats op zaterdag 17 maart van 13u45 in Cinema Lumière.
 
 
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: