Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Lucas Vandervorst vertelt Wittgenstein

12_03_13_wittgenstein_c_willy_
 
Dinsdag 13 maart om 20 u. in Theater De Dijk (Blankenbergse Steenweg)
 
Een veld vol rode klaprozen, een zestal ventilatoren en een man met een wonderlijk maar tegelijk belachelijk hoedje zet een ridicuul dansje in. Wat heeft dit met Ludwig Wittgenstein te maken, vraag je je onwillekeurig af? Misschien wil Lucas Vandervost echter meteen bij ons in huis vallen met de uitbeelding van één van Wittgensteins meest geciteerde teksten 'dat waarover men niet kan spreken, daarover dient men te zwijgen'. Hij stoffeert die filosofische bewering met literaire fragmenten van o.a. Joyce, Van Ostaijen, Kafka, Proust . Van daaruit groeit een voorstelling vol rare sprongen, maar uiteindelijk hang je aan de lippen van de rasverteller.
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: