Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Filmtoppers in Lumière

 Lieselots filmselectie maart
 
 

Intouchables
Intouchables
 
THE ARTIST (Michel Hazanavicius)
 Deze stomme zwartwitfilm wordt hervat vanwege het overweldigende succes wereldwijd. Het verhaal vangt aan op het einde van het stomme filmtijdperk en hartenbreker George Valentin zijn roem verliest aan de nieuwe sterren van de geluidsfilms.
 
MY WEEK WITH MARILYN (Simon Curtis)
 Een biografische inkijk in een week van het leven van Marilyn Monroe. Tijdens het draaien van een film in Groot-Brittannië ontmoet ze de setassistent Colin die haar enkele dagen van de benauwende druk van Hollywood laat ontsnappen.
 
LES ADIEUX A LA REINE (Benoît Jacquot)
 De laatste dagen van het hof van Versailles zijn geteld en de Franse Revolutie staat op het punt uit te breken. Filmadaptatie van de gelijknamige roman van Chantal Thomas, verteld vanuit het oogpunt van een hofdame.
 
HUGO (Martin Scorsese)
 Na de dood van zijn vader en de mysterieuze verdwijning van zijn oom leeft de kleine Hugo alleen in een treinstation in Parijs waar hij stiekem voor de klokken zorgt. Hij probeert een mechanische robot aan de praat te krijgen die volgens hem een boodschap van zijn vader bevat.
 
MARGIN CALLS (J.C. Chandor)
 Een medewerker van een investeringsbedrijf in Wall Street  komt tot de schokkende ontdekking dat de zaak op de afgrond van het faillissement staat. De enige oplossing lijkt de waardeloze aandelen zo snel mogelijk te lozen aan de onvermoedende markt.
 
INTOUCHABLES (Olivier Nakache & Eric Toledano)
 Franse komedie over de relatie tussen Philippe, een verlamde aristocraat en Driss, een werkloze ex-gevange. Philippe heeft zorg nodig, Driss heeft geld nodig. De twee tegenpolen zullen moeten leren met elkaars verschillen om te gaan. (LDD)
 
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: