Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Tindersticks!

 

Tindersticks_group_agou_2
 
Dinsdag 6 maart, Concertgebouw
 
De Britse groep Tindersticks tekent al sinds 1992 voor een soundscape die zich ophoudt in de duistere wereld van de melancholische romantiek. Voor hun titelloze album (uit 1993) haalden  zowel pers en publiek de grote loftrompet boven. Het toonaangevend muziekblad Melody Maker koos deze cd van Stuart Staples, David Boulter en Neil Fraser zelfs tot album van het jaar. Na twee decennia heeft het geluid van deze bende treurwilgen nog steeds niets aan kracht ingeboet: ook op hun  laatste cd 'Falling Down A Mountain' kleurt het zwerk nog steeds gitzwart. Wedden dat straks het bordje ‘Uitverkocht’ aan de ingang van het Concertgebouw hangt te zwengelen?
 
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: