Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Feestweekend besluit 10 jaar Concertgebouw

120225_vlaamsradiokoorkthierry
Foto: Thierry Van Dort
Gisteravond sloot het Concertgebouw haar deuren na een stevig gevulde feestweek met enkele onbetwiste toppers. Vrijdagavond mochten de dj's hun kunsten laten horen op de scène van het Concertgebouw, met afterparty in het Concertgebouw-café, maar het weekend stond bijna volledig in het teken van de hedendaagse muziek. Het Concertgebouw is er duidelijk in geslaagd om een publiek op te bouwen voor 'hedendaags', want voor het zaterdagavond-concert met muziek van Steve Reich (Spectra Ensemble met 'Music for 18 musicians') en een gewaagde uitvoering van Les Noces van Igor Stravinski (Vlaams Radio Koor) daagden ruim 500 enthousiaste bezoekers op. Opvallend: de gemiddelde leeftijd beduidend jonger dan voor het reguliere programma. Steve Reichs 'gestileerde vlechtwerk' kwam uitstekend tot haar recht, de complexe uitvoering van Les Noces klonk minder beklijvend, maar genoot toch van een daverend slotapplaus.
Zondag was er de open dag met een keur aan kleine, wisselend qua opkomst, bijgewoonde, concerten. Het ochtendluik met Arne Deforce verliep voor een bescheiden opkomst, maar voor Jos Van Immerseel & Clare Mc Fadden liep het parterre vol. Il Gardellino met Marcel Ponseele deed hem dat na en het slotconcert, met Kris Defoort, outstanding!, was het absolute orgelpunt van een rijk gevulde dag. Voor herhaling vatbaar. (LF)

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: