Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Affiche Jazz Brugge krijgt stilaan vorm

Kc-dewerf-300
 
Jazz Brugge, het festival van de Europese jazz dat boven de doopvont werd gehouden in het jaar dat Brugge Culturele Hoofdstad van Europa was, is in 2012 al aan zijn zesde editie toe.
Op de affiche voor dit vierdaagse muziekevent (4 t/m 7 oktober), dat ook buiten de landsgrenzen een stevige reputatie geniet, staan inmiddels een eerste reeks namen. Het zijn: Django Bates; Claron McFadden (o.a. bekend van haar medewerking aan de opera “The Woman Who Walked Into Doors” met muziek van Kris Defoort); Enrico Pieranunzi; Tomasz Stanko; Francesco Bearzatti, de voorbije 2 jaar te gast in De Werf met resp. “Suite for Tina Modotti” en “X (Suite for Malcolm); Aldo Romano; Christophe Monniot.
Voor de locaties houdt men vast aan de formule van 2010, m.a.w. het Concertgebouw en Memling in Sint-Jan (voor de middagconcerten). (PJG) 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: