Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Flamencogrootmeester Tomatito in de Stadsschouwburg

 

Tomatito_foto
Als enige concert in België houdt Tomatito halt in de Brugse Stadsschouwburg op zaterdagavond 24 maart.  Het was de beroemde gitarist Paco de Lucía die Tomatito ontdekte en hem introduceerde bij de legendarische flamencozanger Camarón de la Isla. Hij werd jarenlang zijn vaste begeleider en speelde daarnaast ook samen met grootheden zoals Frank Sinatra, Elton John, John McLaughlin, Neneh Cherry en anderen. Tomatito verbaast door zijn enorme beheersing van metriek en ritmiek. Hij ontwikkelde gaandeweg een eigen smaak en persoonlijke stijl versmolten met zigeunerinvloeden waarin het hart van Andalusië duidelijk blijft kloppen. Voor dit unieke concert in Vlaanderen krijgt hij het gezelschap van El Cristi (gitaar), José Maya (dans, palmas), Simon Roman (zang), Morenito De Illora (zang) en Lucky Losada (percussie). 
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: