Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Hoe Brugge ‘in alle stilte’ een concertgebouw verwierf

 

Moenaertexitonline

Foto: Paul Willaert
 
Deze maand in EXit
 
Patrick Moenaert: ‘Ik weet het, ik heb enorme risico’s genomen’
 
Brugse burgemeesters houden van grootse en grote projecten: Fernand Vandamme bouwde de haven, Michel Van Maele zuiverde de Reien, Frank Van Acker grossierde in stadspleinen en kasseien, Fernand Bourdon opende her en der een parking en in 1995 kwam Patrick Moenaert, toenmalig OCMW-voorzitter, aan het roer met één obsessieve gedachte: er mangelt iets aan Brugges imago. Hij kwam snel uit op een culturele inhaalbeweging met twee speerpunten: Brugge Culturele Hoofdstad en een Concertgebouw. Deze maand in EXit het verhaal achter een gebouw…
 
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: