Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

EXit-maart: Architect Paul Robbrecht over het Concertgebouw

 

Paul_robbrecht
Foto Paul Willaert
 
Brugge heeft dit goed gezien. Deze stad had een concertgebouw nodig’
 
In 1999 liep Brugge storm voor de tentoonstelling ‘Concertgebouw’ waarin de acht maquettes van de deelnemende architecten werden getoond. Grote namen als Eisenman, Kurokawa en Neutelings stonden er naast Belgische toppers als Stéphane Beel, Groep Planning en het Gentse echtpaar Robbrecht & Daem, de terechte winnaars van deze unieke wedstrijd. Een gesprek.
 
EXit: Meneer Robbrecht, welk gevoel overvalt u als u deze stad binnenrijdt?
 
Paul Robbrecht: ‘Een goed gevoel. Als ik de tunnel onder ‘t Zand in rij, let ik  altijd op de steeds wisselende lichtinval, zowel bij zonnig als bij regenweer. Ik heb geen ’dat is mijn gebouw’ gevoel, echt waar, maar wel het gevoel te hebben deelgenomen aan een project van een gemeenschap. Voorts is het natuurlijk het belangrijkste gebouw dat wij tot nu toe hebben gerealiseerd.’
 
(De rest van het interview leest u in EXit-maart)

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: