Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Blinde gedichten van Delphine Lecompte

Delphine_lecompte
Foto EDM
 
Zo klonk ze enkele maanden geleden in EXit:
 
 
EXit: Je hebt nu een prestigieuze opdracht binnen: een lijvige poëziebundel voor De Bezige Bij Antwerpen. Hip hip?
 
Delphine Lecompte: ‘Toch een beetje sant in eigen land! Ze hebben mij gezegd, Delphine, laat je maar eens goed gaan. Breng ons een soort Canto General. Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren. Ik heb al veel materiaal samengebracht, maar ik moet er nu een samenhangende bundel van maken.’
 
‘Poëzie is mijn leven, daarvoor moet alles wijken. Ik lees ’s morgens al gedichten alvorens te ontbijten. Het is een obsessie waar ik niet onderuit kan. Ik wil ook steeds maar beter en erkend worden. Ik weet dat ik nogal ‘raar’ schrijf, maar nogal wat mensen herkennen zich daarin. Ik ben niet de enige freak, mijn angsten en obsessies zijn blijkbaar niet zo origineel (lacht).  Voorlopig hou ik het bij de ik-gedichten die vertellen over mezelf, mijn ouders en mijn buren.'
 
De bundel 'Blinde Gedichten' is er nu en wordt alom geprezen. Voorsmaakje?
 
Hij denkt dat ik bluf
wanneer ik zeg dat ik pyromanie en veertien kortverhalen in mij draag
hij rilt ongewild en verandert van onderwerp
ik hou niet van zijn onderwerpen (overspel en heraldiek)
maar ik ben verslaafd aan de luchtigheid die hij ’s ochtends draagt.
 
(uit ‘Zonder kaarten ben ik ongeslagen')
 
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: