Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

EXit-focus: filmmaakster Nele De Cat

Nele_de_cat
 
In deze maandelijkse EXit-rubriek peilen we naar het jong cultureel geweld dat in en rond Brugge actief is. Deze maand klopten we aan bij de jonge filmmaakster Nele De Cat (25).
Nele De Cat (www.neledecat.be) uit Sint-Andries mag dan nu volop actief zijn in de film- en televisiewereld, in haar jeugd koesterde ze eerder een fascinatie voor theater dan een droom om later regisseur te worden. Ze had wel een gezonde interesse in film en ging regelmatig naar de cinema. Ze koos voor audiovisuele kunsten, afstudeerrichting Documentaire aan de Erasmus hogeschool Brussel (afdeling Rits). Ze scoorde a big shot scoort ze met de kortfilm Helden van de Harmonie waarmee ze de prijs voor beste Vlaamse studentenkortfilm in 2009 behaalt. De kortfilm is op verschillende Vlaamse festivals vertoond geweest (Docville Leuven, Filmfestival Gent, Grote Ongeduld) en nog op enkele andere festiviteiten zoals Ciné Privé in Gent. Haar volledige verhaal leest u in EXit-februari (www.exit.be). (ADC)
 
 

Een Reactie op “EXit-focus: filmmaakster Nele De Cat

  1. paulwillaert 02/02/2012 om 12:03

    Mooie foto!

    Like

%d bloggers liken dit: