Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Brugges Rock Rally

 
Brugges Rock Rally
Humos_rock_rally
 
Karel Vandendorpe (zelf muzikant) en Alex Calmeyn doken, naar aanleiding van het artikel over de Brugse muziek in Humo’s Rock Rally (februari-editie van EXit), in hun archief en bezorgen ons nog een aanvulling voor het jaar 1982, dertig jaar geleden, dus. ‘Dat  jaar was, net na de punk, het jaar met de meeste Brugse deelnemers’, zegt Vandendorpe.
'Volgende Brugse groepen namen toen deel: The Avenue (met onder meer Geeraard De Groote), Fizik (met Karel Vandendorpe, Geert Demeyer en Patrick Provoost), Dyweb (groep uit Sint-Andries), Nico at Home, The Push, The Rag (van Zeebrugge), Schizophrenic (met Els Helewaut voor de backing vocals), UXB (the Unexploded Bombs) en Veto. De preselecties vonden toen plaats in de Grote Schuur in Den Haan en in zaal Rustenhove in Assebroek. Wegens de grote opkomst startten de preselecties al om 17.00 uur. Voor  zover ik weet is geen enkele Brugse groep dat jaar tot in de finale geraakt’, besluit Karel die een groot archief bijhoudt over alles wat met muziek en uitgaan in Brugge te maken heeft. Wie voelt zich geroepen om dat ooit eens in boekvorm te gieten? (ADC)
 
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: