Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Tot Altijd beklijvend verhaal

Tot_altijd

Dinsdagavond luisterde een nokvolle Lumère naar de edele bedoelingen van filmregisseur Nic Balthazar met zijn nieuwste film Tot Altijd. De feiten waarop deze film gebaseerd is, zijn bekend: het tragische leven van Mario Verstraete, de eerste MS-patiënt die in 2002 gebruik maakte van de toen ophef makende euthanasiewet.
Het slot is bijgevolg voorspelbaar, maar toch levert het verhaal beklijvende cinema op, niet in het minst door het waarachtige vertolking van de twee hoofdfiguren Koen De Graeve en Geert Van Rampelberg. De critici keken, als steeds, met een verschillende bril op: Knack ongenadig streng, De Standaard lovend met vier sterren (‘en drie zakdoeken’). Zelf houden we het op moedige cinema over een thema dat menig cinemabezoeker na aan het hart ligt. De soms ijzige stilte in de zaal sprak boekdelen. Nog heel de maand te zien in Lumière. Een Vlaamse film met een groot hart. (LF)

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: