Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

C(h)oeurs

C(h)oeurs: Brugge heeft de Belgische première te pakken
 
Rehearsal_picture_choeurs_c_ch
Foto Chris Van der Burght
 
We brengen dit jaar toppers uit de hele wereld, en niet alleen uit Europa.  We beëindigen het seizoen met een bijzonder exclusief project, dat velen ons zullen benijden: de nieuwste productie van Alain Platel, gemaakt in opdracht van Gerard Mortier voor de Opera van Madrid: C(h)oeurs. Brugge heeft de Belgische première te pakken.’
Zo kondigde een fiere Jeroen Van Acker, artistiek directeur van het Concertgebouw, het seizoen 2011-2012 in EXit van mei vorig jaar aan. Maandag 23.01 nodigden Gerard Mortier en Alain Platel de Europese cultuurpers uit in Gent voor een beloftevolle voorstelling van zaken. C(h)oeurs gaat op 13 maart in première in het Teatro Real in Madrid (waar Mortier artistiek directeur is), verhuist begin juni naar het Holland Festival en nadien naar Duitsland, om uiteindelijk op 12, 13 en 14 juni in het Brugse Concertgebouw neer te strijken. C(h)oeurs staat in ons land alleen in Brugge geprogrammeerd. Spektakel beloofd met meer dan 160 figuranten en muziek van Verdi en Wagner. Nu meteen met stip in de agenda. (LF)
 
 
 
 
 
 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: