Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Filmtip Lumière Cinema

Shame (Steve McQueen) In Shame maken we kennis met Brandon, een jonge succesvolle zakenman die worstelt met een seksverslaving. Zijn illustere privéleven weet hij echter schijnbaar probleemloos voor zichzelf te houden. Tot zijn zus hem komt opzoeken…
Shame

Le Havre (Aki Kaurismäki) In het Franse havenstadje Le Havre woont voormalig bohémien en middelmatig schoenpoetser Marcel Marx. Hij verdeelt zijn tijd  voornamelijk tussen zijn vrouw en zijn stamkroeg. Op een dag ontmoet hij een jonge Afrikaanse allochtoon op de vlucht voor de politie.

A Dangerous Method (David Cronenberg) Dat er professionele onenigheid tussen psycholoog Carl Jung en zijn mentor Sigmund Freud bestond is bekend. Regisseur David Cronenberg voegde daar nog een mentaal onstabiele jonge vrouw aan toe en kwam zo tot het recept van de driehoeksverhouding die A Dangerous Method is geworden.
A_dangerous_method

Tot Altijd (Nic Balthazar) Balthazar baseerde zich voor deze film op het leven van Mario Verstraete, de eerste Belg die legaal euthanasie pleegde.  Lumière houdt avant-première op 24.01 (20 u.) met aanwezige regisseur.

Reserveren via Sanne@lumière.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: