Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Bach Academie

Vrijdagavond 20.01 start in het Concertgebouw de Bach Academie met Bachs ontzagwekkende ‘h-Moll Messe’, en voorts een selectie van interessante activiteiten en concerten. Het publiek is elk jaar dik aanwezig. Wat is het recept, vroegen we Johan Huys, eminent muziekkenner en organisator van een tentoonstelling over ‘Bach en het Hof van Dresden’.

Johan Huys: ‘Het driedaags concept maakt het publiek blijkbaar nieuwsgierig, hoewel deze formule alleen aanslaat met Bach en niet met pakweg andere beroemde componisten. Voorts is Bachs oeuvre zo gevarieerd dat elke muziekliefhebber er zijn gading kan in vinden, gaande van de mini-stukjes voor klavecimbel tot de Matthëuspassie die eigenlijk een religieuze opera is. De muziek van Bach klinkt ook emotioneel zeer beladen en het instrumentale gedeelte heeft een drive die heel modern overkomt, een aspect dat tegenwoordig nogal fel wordt benadrukt.’

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: